Goed wonen voor alle leeftijden

We kennen het allemaal. De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag. Maar na een aantal jaren  kan die baksteen zwaar op de maag gaan liggen en zuur opbreken, vooral op momenten dat die baksteen niet mee evolueert met andere woonbehoeften.

Experimenteren in woonvormen is ook van alle tijden geweest, maar toch blijft het overheersend beleid gericht op de klassieke ééngezinswoning. Vandaag zijn er nochtans voldoende alternatieven. De uitdaging voor een beleid gericht op de toekomst is om voeling te houden met die experimenten en ruimte te maken voor aangepaste woonvormen.

Met deze insteek organiseert GroenPlus Limburg een inspiratiedag rond ouderen en wonen, vooral vanuit de vraag: “hoe ziet een leeftijdsbewust woonbeleid er op lokaal vlak uit?”

Datum: donderdag 19 april

Plaats: UHasselt, campus Oude Gevangenis

Dagvoorzitter is: Mieke Vogels

Een doordenkertje van de Vlaamse Bouwmeester om mee te nemen: "'Door ruimtes die je niet veel gebruikt te delen, krijg je de luxe van een villa in een appartement. En dat voor een fractie van de prijs.’ 

​Agenda:

  • Onthaal vanaf 9u30
  • 10u00 welkom en inleiding
  • 10u30 – 11u30: panelgesprek met inbreng van publiek: gemeenschappelijke woonvormen
  • 12u00 – 13u00: lunch
  • 13u30 – 14u30: panelgesprek met inbreng van publiek: individuelere woonvormen
  • 14u30 – 15u30: groepssessies: welke zijn de speerpunten in een leeftijdsbewust woonbeleid?
  • 15u30: afronding en persmoment met een borrel

Deze dag is vooral bedoeld voor beleidsmedewerkers en beleidsmakers die actief bezig zijn met ‘ouderen en wonen’, maar ook voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger te maken hebben met de uitdagingen van het ouder worden in een waardige woonomgeving.

Aanmelden kan hier.

Wil je zeker op de hoogte gehouden worden, mail dan hier naar Bert.

Datum agenda: 

donderdag, april 19, 2018